Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Merquez med nordafrikansk sallad

En spännande och smakrik rätt som går snabbt att tillaga. Couscousen får en ljuvlig smak av saffran och citron. Komplettera sedan med paprika och koriander. Servera den stekta merquezkorven med en sval persikosallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga couscous enligt förpackningens anvisning med saffran i vattnet. Pressa saften ur citronen och blanda med olivolja och rör ner i den varma couscousen Smaka av med salt och peppar. Låt det kallna.
  2. Ansa paprikan, skär den i tärningar och blanda ner i couscousen tillsammans med persilja eller koriander.
  3. Skär persikorna i bitar, skala och hacka löken. Blanda med matyoghurt. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  4. Stek eller grilla korven.
  5. Servera korven med couscoussalladen och persikosalsan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. Byt ev. ut till annan lämplig korv.
Gör glutenfri: använd quinoa eller ris istället för couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 paprika
  • 1 dl hackad persilja eller koriander
  • 2 persikor
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 4 merquez (lammkorv)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2494 kJ / 596 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer