Tagine på kyckling och pumpa

20
0
Tagine på kyckling och pumpa

Får vi lov att fresta med en helt underbar gryträtt? Tagine på kyckling och pumpa är både mättande och lagom kryddig tack vare spännande ingredienser som butternutpumpa, vitlök, kanel, spiskummin, gurkmeja, citron och persilja. Servera den smakrika grytan tillsammans med yoghurt och couscous.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Tagine på kyckling och pumpa

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
400 g hela tomater
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 300 g butternutpumpa
4 port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt till quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2156 KJ / 515 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden