Tagine på kyckling och pumpa

14
0
Tagine på kyckling och pumpa

Får vi lov att fresta med en helt underbar gryträtt? Tagine på kyckling och pumpa är både mättande och lagom kryddig tack vare spännande ingredienser som butternutpumpa, vitlök, kanel, spiskummin, gurkmeja, citron och persilja. Servera den smakrika grytan tillsammans med yoghurt och couscous.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2013

Tagine på kyckling och pumpa

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
1/2 tsk
kanel
1/2 tsk
spiskummin
1 tsk
gurkmeja
-
salt och peppar
400 g
hela tomater
3 dl
kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
ca 300 g
butternutpumpa
4
port couscous eller annat gryn (gärna fullkorn)
1
citron
1/2
kruka persilja
2 dl
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt till quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2156 KJ / 515 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept