Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Rödspätta med fänkål och ärter

Fänkål, med sin smak av lakris, ger en spännande smak åt rödspättan. Den smaksatta crème fraichen gör sedan rätten både krämig och god.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina rödspättan.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Koka couscousen i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Lägg spättafiléerna i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Skiva fänkålen tunt. Koka den och ärterna några minuter i saltat vatten. Låt vattnet rinna av.
  6. Häll crème fraichen över grönsakerna och låt koka upp. Häll såsen över fisken.
  7. Servera spättan med fänkåls- och ärtsåsen, och couscousen.

För alla

Läs noga ingredienserna på buljongen.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som du smaksätter själv.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) som du smaksätter själv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspätta
  • 4 portioner couscous (eller annat gryn)
  • kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 fänkål
  • 300 g gröna ärter
  • 2 dl crème fraiche (med smak av vårlök, vitlök och svartpeppar)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2981 kJ / 712 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer