Rödspätta med fänkål och ärter
![Rödspätta med fänkål och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_66293/cf_259/rodspatta_med_fankal_och_arter.jpg)
Fänkål, med sin smak av lakris, ger en spännande smak åt rödspättan. Den smaksatta crème fraichen gör sedan rätten både krämig och god.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
![Rödspätta med fänkål och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_66293/cf_259/rodspatta_med_fankal_och_arter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
4 portioner couscous (eller annat gryn)
kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
1 fänkål
300 g gröna ärtor
2 dl crème fraiche (med smak av vårlök, vitlök och svartpeppar)
För alla
Läs noga ingredienserna på buljongen.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche som du smaksätter själv.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) som du smaksätter själv.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2981 KJ / 712 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater67.3 g
Protein59.2 g
Kommentarer
Jag använde risoni istället för gryn. Men jag hade kunnat hoppa över fisken. Fänkål, ärter och creme fraichen var väldigt god och funkade bättre utan fisken.
Rebecca
2012-12-09Jättegott! Jag gillar verkligen fänkål!
Anders
2012-12-06Jag tyckte det var jättegott!! :)
Myrto
2012-11-30