Rödspätta med fänkål och ärter
Fänkål, med sin smak av lakris, ger en spännande smak åt rödspättan. Den smaksatta crème fraichen gör sedan rätten både krämig och god.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
4 portioner couscous (eller annat gryn)
kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
peppar
1 fänkål
300 g gröna ärtor
2 dl crème fraiche (med smak av vårlök, vitlök och svartpeppar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2981 KJ / 712 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater67.3 g
Protein59.2 g
Kommentarer
Jag använde risoni istället för gryn. Men jag hade kunnat hoppa över fisken. Fänkål, ärter och creme fraichen var väldigt god och funkade bättre utan fisken.
Rebecca
2012-12-09Jättegott! Jag gillar verkligen fänkål!
Anders
2012-12-06Jag tyckte det var jättegott!! :)
Myrto
2012-11-30