Rödspätta med fänkål och ärter

Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
6
Rödspätta med fänkål och ärter

Fänkål, med sin smak av lakris, ger en spännande smak åt rödspättan. Den smaksatta crème fraichen gör sedan rätten både krämig och god.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012

Rödspätta med fänkål och ärter

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta
4 portioner couscous (eller annat gryn)
kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
peppar
1 fänkål
300 g gröna ärtor
2 dl crème fraiche (med smak av vårlök, vitlök och svartpeppar)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde risoni istället för gryn. Men jag hade kunnat hoppa över fisken. Fänkål, ärter och creme fraichen var väldigt god och funkade bättre utan fisken.

Rebecca

2012-12-09

Jättegott! Jag gillar verkligen fänkål!

Anders

2012-12-06

Jag tyckte det var jättegott!! :)

Myrto

2012-11-30

Näringsvärde per portion

Energi2981 KJ / 712 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater67.3 g
Protein59.2 g

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad rödspätta med dragonsås
Betyg 2.8 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad spätta med räksås
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga