Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous med merguez och yoghurtsås

I den här korvrätten möts smaker från Mellanöstern med Sydeuropeiska sådana. Den heta korven är god till couscousen som smakar spiskummin och är blandad med paprika och aubergine. En klick söt yoghurt med honung därtill ger syra, sötma och svalka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen, smaksätt kokvattnet med spiskummin.
  2. Kärna ur paprikan och skär den och aubergine i bitar. Stek grönsakerna i oljan tills de får fin färg. Vänd ner couscous och gräslök.
  3. Grilla korven på grillen eller i grillpanna.
  4. Blanda yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera korven med yoghurten och couscousen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: läs noga ingrediensförteckningen på korven. Byt ut couscous mot quinoa eller ris.
Gör laktosfri: läs noga ingrediensförteckningen på korven. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: läs noga ingrediensförteckningen på korven. Byt ut matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous
  • 1 msk spiskummin
  • 1 röd paprika
  • 1 aubergine
  • 2 msk olja
  • 3 msk hackad gräslök
  • 520 g merguez
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2859 kJ / 680 kCal