Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Marockansk grönsakspanna

Marockansk grönsakspanna innehållande pärlor som aubergine, aprikoser och sötpotatis. Grönsakerna gräddas i ugnen kryddade med kanelstänger och spiskummin. Läckert, festligt och annorlunda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sötpotatisen i ca 1 cm breda skivor. Skölj och tärna auberginen. Skala och skär löken i klyftor. Skölj och skär tomaterna i stora tärningar.
  2. Fördela potatis, grönsaker och aprikoser i en långpanna. Häll över citronsaft och olivolja. Tillsätt kanelstänger och krydda med spiskummin, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 25 min. Rör om någon gång under tiden. Servera den marockanska grönsakspannan med couscous och matlagningsyoghurt smaksatt med hackad mynta.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 sötpotatisar
  • 1 aubergine
  • 2 gula lökar
  • 6 plommontomater
  • 12 torkade aprikoser
  • saft av 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden