Syrlig räkceviche
Ceviche är en peruansk älsklingsrätt där fiskar av olika slag marineras i en syrlig lag. Här ersätter vi den råa fisken med räkor. Marinaden är en lika het som frisk historia med olivolja, chili, lime och citron. Bitar av mango tillför en angenäm sötma. Supermums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
6 portioner
2 avokador
2 salladslökar
200 g skalade räkor
1 dl hackad koriander
2 dl tärnad mango (färsk eller fryst)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Citrusmarinad
1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl färskpressad limejuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi795 KJ / 190 kCal
Fett14 g
Salt0.77 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Kommentarer
Min absoluta favorit
Erik mattias
2023-06-13Supergott!
Maria
2022-03-19Härlig förrätt, kompletterade med några kammusslor
Thomas
2021-04-24