Vegansk ceviche

4
2
Vegansk ceviche

Letar du efter en god vegansk förrätt? Servera en fräsch vegansk variant av den peruanska rätten ceviche där sparris, champinjoner och tomater marineras i lime, chili och koriander och serveras med avokadokräm och majs.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Vegansk ceviche

Ingredienser

4 portioner
8
sparrisar
12
champinjoner (12 champinjoner motsvarar ca 250 g)
4
körsbärstomater
1
stor rödlök
1 1/2 dl
färskpressad limejuice (1 1/2 dl motsvarar ca 6 lime)
3 tsk
finhackad habanero
2
avokador
1/2
skivad selleristjälk
2 tsk
riven ingefära
1/2
vitlöksklyfta
5 tsk
finhackad koriander (+ ev extra till servering)
4 msk
majskorn (gärna burkmajs)
-
olivolja
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Eva

2020-10-21

Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning. 

Eva

2020-10-21

Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning. 

Testa liknande recept