Vegansk ceviche

Letar du efter en god vegansk förrätt? Servera en fräsch vegansk variant av den peruanska rätten ceviche där sparris, champinjoner och tomater marineras i lime, chili och koriander och serveras med avokadokräm och majs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
8 sparrisar
12 champinjoner (12 champinjoner motsvarar ca 250 g)
4 körsbärstomater
1 stor rödlök
1 1/2 dl färskpressad limejuice (1 1/2 dl motsvarar ca 6 lime)
3 tsk finhackad habanero
2 avokador
1/2 skivad selleristjälk
2 tsk riven ingefära
1/2 vitlöksklyfta
5 tsk finhackad koriander (+ ev extra till servering)
4 msk majskorn (gärna burkmajs)
olivolja
salt
svartpeppar
Gör så här
00:03:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge ska/kan grönsakerna marineras i limejuicen innan man ska äta cevichen?
Lena
2024-12-28Hej Lena! 1 timme brukar vara lagom. Lycka till. Vänliga hälsningar Tovve
Redaktionen
2024-12-30Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning.
Eva
2020-10-21