Vegansk ceviche

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
2
Vegansk ceviche

Letar du efter en god vegansk förrätt? Servera en fräsch vegansk variant av den peruanska rätten ceviche där sparris, champinjoner och tomater marineras i lime, chili och koriander och serveras med avokadokräm och majs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Vegansk ceviche

Ingredienser

4 portioner
8 sparrisar
12 champinjoner (12 champinjoner motsvarar ca 250 g)
4 körsbärstomater
1 stor rödlök
1 1/2 dl färskpressad limejuice (1 1/2 dl motsvarar ca 6 lime)
3 tsk finhackad habanero
2 avokador
1/2 skivad selleristjälk
2 tsk riven ingefära
1/2 vitlöksklyfta
5 tsk finhackad koriander (+ ev extra till servering)
4 msk majskorn (gärna burkmajs)
olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning. 

Eva

2020-10-21

Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning. 

Eva

2020-10-21

Testa liknande recept

Primörsoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche ”Bloody Mary Style”
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med jordnötsdressing
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Drink med selleri, äpple och lime
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga