UNDER 45 MIN | Medel

Vegansk ceviche

Letar du efter en god vegansk förrätt? Servera en fräsch vegansk variant av den peruanska rätten ceviche där sparris, champinjoner och tomater marineras i lime, chili och koriander och serveras med avokadokräm och majs.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Koka sparrisen 3 minuter. Häll av och lägg i isvatten. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar.
  2. Ansa och kvarta champinjonerna. Kvarta tomaterna.
  3. Skala och skiva löken tunt, lägg i kallt vatten.
  4. Häll av sparrisen och blanda sparris, champinjoner, tomater, limejuice, 2 tsk habanero, 4 tsk koriander, 1 tsk salt, och ½ tsk peppar (för 4 port) i en skål. Ställ i kylen.
  5. Dela och kärna ur avokadon. Mixa avokado, selleri, ingefära, ¼ av löken, vitlök, 1 tsk habanero, ½ tsk salt, ½ tsk peppar och 1 tsk olja (för 4 port).  
  6. Häll av vattnet från löken och rör ner löken i cevichen. Lägg avokadokrämen i botten och toppa med de marinerade grönsakerna, majs och gärna extra koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 sparrisar
  • 12 champinjoner (12 champinjoner motsvarar ca 250 g)
  • 4 körsbärstomater
  • 1 stor rödlök
  • 1 1/2 dl färskpressad limejuice (1 1/2 dl motsvarar ca 6 lime)
  • 3 tsk finhackad habanero
  • 2 avokador
  • 1/2 skivad selleristjälk
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 5 tsk finhackad koriander (+ ev extra till servering)
  • 4 msk majskorn (gärna burkmajs)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar