Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Oxsvanssoppa

Ett matigt och härligt recept på oxsvanssoppa. Du gör enkelt soppan av bland annat oxsvans, lagerblad, lök, rotselleri, morötter, matvete och purjolök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg oxsvansen i en kastrull och skölj den under rinnande vatten. Häll av vattnet och tillsätt nytt så att det täcker oxsvansen. Koka upp, häll bort vattnet och skölj oxsvansen igen.
  2. Häll på vatten så att det når ca 3 cm över köttet. Tillsätt salt. Koka upp och skumma. Lägg i lagerbladen och sjud köttet ca 2 timmar. Skumma under tiden. Tillsätt vatten under koktiden så att det når ca 3 cm över köttet. 
  3. Ansa skala och skär lök, rotselleri, morötter och palsternackor i 2 cm tärningar. Tillsätt rotfrukterna i soppan och koka sakta ca 30 minuter. Ta upp köttet och låt det svalna något. Plocka köttet från benen.
  4. Koka matvetet enligt förpackningens anvisning. Ansa och skär purjolöken i tunna ringar, lägg dem i buljongen och koka sakta 5 minuter.
  5. Tillsätt köttet och matvetet i buljongen. Smaka ev av med mera salt.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris, quinoa eller glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 1/2 kg oxsvans i bitar
  • 2 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 2 gula lökar
  • 1/2 liten rotselleri
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 portioner matvete
  • 1 purjolök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB