Matvetesallad med rostade tomater och halloumi

18
2
Matvetesallad med rostade tomater och halloumi

Recept på lyxig matvetesallad med rostade tomater och halloumi. Salladen är vegetarisk och du gör den av bland annat rödlök, citron, tomat, matvete, basilika och svarta oliver. Festlig och smakrik rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Matvetesallad med rostade tomater och halloumi

Ingredienser

4 portioner
2 halloumi (à 200 g)
2 msk olivolja
citronskivor till garnering

Matvetesallad

1 stor rödlök
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
3/4 dl olivolja till dressingen
600 g körsbärstomater på kvist
3 msk olivolja
2 burkar matvete (à 400 g)
2 krm chiliflakes
2 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar
2 krukor basilika
2 dl svarta oliver (gärna kalamata)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån eller välj t ex smakrik hårdost eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Jenny

2017-06-15

En fräsch favorit! Riktigt god sommarmat

Emelie

2016-04-24

Väldigt god sallad! Kan tänka mig att det funkar med en bit fisk eller kyckling till också