Kalkonkorv med ljummen sallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonkorv med ljummen sallad

Ett snabblagat och matigt recept på kalkonkorv med ljummen sallad. Du använder bland annat purjolök, tomat, vitlök, chili, matvete, citron och korv. Enkelt, mättande och gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär purjolök i strimlor. Skär tomater i bitar. Skala och grovhacka vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och finhacka röd chilifrukt. Häll av och skölj matvete.
  2. Fräs vitlöken försiktigt i 2/3 av oljan ca 1 minut. Tillsätt purjolök och matvete, låt allt bli genomvarmt. Lägg över i en skål och låt svalna något. 
  3. Tillsätt tomaterna, chilin och persilja. Pressa över citronjuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skär kalkonkorven i cm-tjocka skivor. Stek i resten av oljan 1/2-1 minut på varje sida. Servera med matvetesalladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 burkar matvete (à 410 g)
  • 3 msk olja
  • 1/2 dl persilja (fryst, hackad)
  • 2 1/2 msk citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g kalkonkorv
Lägg till i inköpslistan