Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
1
Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor

En härlig, fräsch sommarsallad som är utmärkt att lyxa till picknicken med. Fänkålens krispiga karaktär gör sig utomordentligt tillsammans med de dill- och citronmarinerade räkorna.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor

Ingredienser

4 portioner
1   citron
5   dillkvistar
400 g  skalade räkor (400 g skalade motsvarar ca 1 kg med skal)
3/4 dl  rapsolja
svartpeppar
2 dl  matvete
2   fänkålsstånd (2 st ca 400 g)
1/2   gurka
lök
mangoldskott

För alla

Rätten är fri från mjölk och ägg men innehåller gluten. OBS! Gör du Pepparrotskrämen så tänk på att välja mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: använd kokt ris i stället för matvete.

Gör så här

Tips

Pepparrotskräm: Blanda 1 dl lättcrème fraiche med 2 msk riven pepparrot. Salta och peppra.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

En mycket god sallad, rekomenderas! Dåligt är dock: Se upp med att det saknas en hel del saker i inköpslistan: Lök, mangoldskott, pepparrot och creme fraiche

Johnnie

2007-06-04

Näringsvärde per portion

Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Marinerad fänkål med citron och spenat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med matvetesallad och pepparrotsdipp
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkål med vete och dill
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad fänkål med grynsallad
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Citrusinkokt fänkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga