Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor

En härlig, fräsch sommarsallad som är utmärkt att lyxa till picknicken med. Fänkålens krispiga karaktär gör sig utomordentligt tillsammans med de dill- och citronmarinerade räkorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citronen väl. Finriv skalet och pressa ut juicen. Skär dillen grovt. Blanda citronskal, citronjuice och dill med räkor och rapsolja. Krydda med svartpeppar.
  2. Koka vetet enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skär fänkålen tunt med vass kniv, eller skiva den med osthyvel eller mandolin. Lägg den i kallt vatten så blir den extra krispig.
  4. Skala och dela gurkan på längden. Skeda ut kärnorna och skiva gurkan. Skiva löken tunt.
  5. Låt fänkålen rinna av och blanda den med vete, gurka, lök och mangoldskott. Lägg upp salladen. Toppa med de marinerade räkorna och fördela marinaden över salladen. Servera med t ex pepparrotskräm.

För alla

Rätten är fri från mjölk och ägg men innehåller gluten. OBS! Gör du Pepparrotskrämen så tänk på att välja mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: använd kokt ris i stället för matvete.

Tips

Pepparrotskräm: Blanda 1 dl lättcrème fraiche med 2 msk riven pepparrot. Salta och peppra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 5 dillkvistar
  • 400 g skalade räkor (400 g skalade motsvarar ca 1 kg med skal)
  • 3/4 dl rapsolja
  • svartpeppar
  • 2 dl matvete
  • 2 fänkålsstånd (2 st ca 400 g)
  • 1/2 gurka
  • lök
  • mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer