Fänkålssallad med dill- och citronmarinerade räkor
En härlig, fräsch sommarsallad som är utmärkt att lyxa till picknicken med. Fänkålens krispiga karaktär gör sig utomordentligt tillsammans med de dill- och citronmarinerade räkorna.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 citron
5 dillkvistar
400 g skalade räkor (400 g skalade motsvarar ca 1 kg med skal)
3/4 dl rapsolja
svartpeppar
2 dl matvete
2 fänkålsstånd (2 st ca 400 g)
1/2 gurka
lök
mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett21 g
Kommentar
En mycket god sallad, rekomenderas! Dåligt är dock: Se upp med att det saknas en hel del saker i inköpslistan: Lök, mangoldskott, pepparrot och creme fraiche
Johnnie
2007-06-04