ÖVER 60 MIN | Medel

Sydfranska grönsaker med fisk och citron

Här är ett läckert och smakrikt recept på sydfranska grönsaker med fisk och citron. Du gör ett härligt grönsaksfräs som du sedan tillagar i ugn med flundra eller hokifilé. Servera med citroncrème fraiche och potatis till lunch eller middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Ansa och ta bort rotstocken på fänkålen. Skala vitlök och lök, finhacka vitlöken och skär paprikorna, fänkålen och löken i 2 cm stora bitar. Tärna tomaterna grovt.
  3. Stek grönsakerna sakta 5-10 minuter i olivolja, strö på timjan. Tillsätt tomattärningarna och koka sakta i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vik flundrafiléerna dubbla och lägg dem i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Lägg på grönsakerna och sätt formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  5. Riv av det gula skalet från citronen, blanda med crème fraiche och frysta örter, smaksätt med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera fisk och grönsaker med citron crème fraiche och kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 600 g tinad flundra (stillahavsflundra eller hokifilé)
  • 1 citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk frysta örter ex. basilika, persilja och gräslök
Till servering
  • 4 port potatis

Näringsvärde
Per portion

Energi 1309 kJ / 313 kCal