Sydfranska grönsaker med fisk och citron
Här är ett läckert och smakrikt recept på sydfranska grönsaker med fisk och citron. Du gör ett härligt grönsaksfräs som du sedan tillagar i ugn med flundra eller hokifilé. Servera med citroncrème fraiche och potatis till lunch eller middag.
Ingredienser
4 portioner
1 gul paprika
1 röd paprika
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
3 tomater
1 msk olivolja
1 tsk timjan
salt
peppar
600 g tinad flundra (stillahavsflundra eller hokifilé)
1 citron
2 dl lätt crème fraiche
3 msk frysta örter ex. basilika, persilja och gräslök
Till servering
4 port potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1309 KJ / 313 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott och fräscht. Serverade med råris istället för potatis
Malin
2013-02-11