Sydfranska grönsaker med fisk och citron

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
1
Sydfranska grönsaker med fisk och citron

Här är ett läckert och smakrikt recept på sydfranska grönsaker med fisk och citron. Du gör ett härligt grönsaksfräs som du sedan tillagar i ugn med flundra eller hokifilé. Servera med citroncrème fraiche och potatis till lunch eller middag.

Sydfranska grönsaker med fisk och citron

Ingredienser

4 portioner
1 gul paprika
1 röd paprika
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
3 tomater
1 msk olivolja
1 tsk timjan
salt
peppar
600 g tinad flundra (stillahavsflundra eller hokifilé)
1 citron
2 dl lätt crème fraiche
3 msk frysta örter ex. basilika, persilja och gräslök

Till servering

4 port potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott och fräscht. Serverade med råris istället för potatis

Malin

2013-02-11

Näringsvärde per portion

Energi1309 KJ / 313 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater11 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hälleflundra med polenta
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limedoftande fiskspett
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Tacobiff med salsasås och sallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hälleflundra med hummersås
Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga