Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
2
Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Ett härligt recept på fiskfilé med pepparrot, lax och puré av persiljerot. Du gör det av bland annat hälleflundra, gös, hoki eller torsk, persiljerötter, gurka, citron, rökt lax och pepparrot. Smakrikt och stiligt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Ingredienser

4 portioner
600 g hälleflundra (alt gös- hoki- eller torskfilé)
2 persiljerötter
4 potatisar
1 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1/4 gurka
1 msk mild rapsolja
1 citron
100 g rökt lax
2 msk riven pepparrot
1 knippe dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Håller med Britta! Purén är otrolig god och tillsammans med fisken, gurkan o pepparroten blir det suveräna smaker. Skulle nu önska tips på det perfekta vinet till detta!

Maritha

2006-01-25

Det skulle blivit 5 hattar om man talat om att persiljerot tar mycket längre tid att koka mjuk än potatisen. Utsökt god smakkombination!

Britta

2005-12-12

Näringsvärde per portion

Energi1940 KJ / 460 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Hälleflundra med polenta
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carpaccio på hälleflundra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillspett med hälleflundra och bläckfisk
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hällefile med kapris, räkor och citron
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hälleflundra med hummersås
Betyg 2.9 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxgratäng med skaldjur
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga