Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Ett härligt recept på fiskfilé med pepparrot, lax och puré av persiljerot. Du gör det av bland annat hälleflundra, gös, hoki eller torsk, persiljerötter, gurka, citron, rökt lax och pepparrot. Smakrikt och stiligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala persiljerötter och potatis. Skär dem i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten till de är mjuka.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Häll av vattnet och pressa rotfrukter och potatis. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Rör tills det blir en slät puré.
  4. Skär hälleflundran i 4 lika stora bitar (för 4 port). Halstra dem i medelvarm panna med lite olja. Vänd runt dem så att de blir gyllenbruna på alla sidor. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Salta och bre senapen på fisken. Stek i ugnen i ca 8 minuter.
  5. Skala och skär gurkan i små bitar. Värm dem i rapsolja i några minuter. Salta.
  6. Skölj citronen och riv skalet. Pressa ena halvan. Strö skalet över gurkan och häll över juicen. Krydda med nymalen vitpeppar.
  7. Skär laxen i små bitar. Lägg lite puré på 4 tallrikar och toppa med hälleflundran. Strö över laxtärningar och häll gurkvinägrett över. Toppa med pepparrot och dill.

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och välj en alternativ mjölk, te x Solhavre.
Gör laktosfri: byt till laktosfri creme fraiche och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hälleflundra (alt gös- hoki- eller torskfilé)
  • 2 persiljerötter
  • 4 potatisar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/4 gurka
  • 1 msk mild rapsolja
  • 1 citron
  • 100 g rökt lax
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 knippe dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 460 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden