Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

8
2
Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Ett härligt recept på fiskfilé med pepparrot, lax och puré av persiljerot. Du gör det av bland annat hälleflundra, gös, hoki eller torsk, persiljerötter, gurka, citron, rökt lax och pepparrot. Smakrikt och stiligt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Fiskfilé med persiljerotspuré, pepparrot & lax

Ingredienser

4 portioner
600 g hälleflundra (alt gös- hoki- eller torskfilé)
2 persiljerötter
4 potatisar
1 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
salt
vitpeppar
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1/4 gurka
1 msk mild rapsolja
1 citron
100 g rökt lax
2 msk riven pepparrot
1 knippe dill

För alla

Gluten- och äggfri.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och välj en alternativ mjölk, te x Solhavre.
Gör laktosfri: byt till laktosfri creme fraiche och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Maritha

2006-01-25

Håller med Britta! Purén är otrolig god och tillsammans med fisken, gurkan o pepparroten blir det suveräna smaker. Skulle nu önska tips på det perfekta vinet till detta!

Britta

2005-12-12

Det skulle blivit 5 hattar om man talat om att persiljerot tar mycket längre tid att koka mjuk än potatisen. Utsökt god smakkombination!

Näringsvärde per portion

Energi 1940 KJ / 460 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden