Flundra med spenat och rökt lax

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Flundra med spenat och rökt lax

Sagolika flundror fyllda med spröd spenat och rökt lax, gratinerade i en gräddig sås av schalottenlök med smak av citron. Servera med kokt pressad potatis och sockerärter.

Flundra med spenat och rökt lax

Ingredienser

4 portioner
600 g  flundror (stillahavsflundror)
1   purjolök
1 1/2 msk  olivolja
ca 100 g  rökt lax
salt och peppar
färska spenatblad
1   skalad hackad schalottenlök
1/2   citron
1   smulad höns- eller fiskbuljongtärning
3 dl  vatten
2 1/2 dl  mellangrädde
maizenaredning redning för ljusa såser eller majsstärkelse

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och redningen. Rätten är i övrigt fri från gluten (red med majsstärkelse) och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kolja med spenat och purjolök
Betyg 3.3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki med spenat och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellinigratäng
Betyg 3.6 av 5.
204 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Green garden sumo
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingfilé med spenat- och ansjovissallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestokyckling
Betyg 3.8 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga