Flundra med spenat och rökt lax
![Flundra med spenat och rökt lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27713/cf_259/flundra_med_spenat_och_rokt_lax.jpg)
Sagolika flundror fyllda med spröd spenat och rökt lax, gratinerade i en gräddig sås av schalottenlök med smak av citron. Servera med kokt pressad potatis och sockerärter.
![Flundra med spenat och rökt lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_27713/cf_259/flundra_med_spenat_och_rokt_lax.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g flundror (stillahavsflundror)
1 purjolök
1 1/2 msk olivolja
ca 100 g rökt lax
salt och peppar
färska spenatblad
1 skalad hackad schalottenlök
1/2 citron
1 smulad höns- eller fiskbuljongtärning
3 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
maizenaredning redning för ljusa såser eller majsstärkelse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och redningen. Rätten är i övrigt fri från gluten (red med majsstärkelse) och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer