Flundra med spenat och rökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Flundra med spenat och rökt lax

Sagolika flundror fyllda med spröd spenat och rökt lax, gratinerade i en gräddig sås av schalottenlök med smak av citron. Servera med kokt pressad potatis och sockerärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina stillahavsflundror om de är frysta. Skiva purjolök och fräs den mjuk i 1/3 av olivoljan. Lägg den i en ugnssäker form.
  3. Skär rökt lax i bitar. Strö lite salt och peppar på fiskfiléerna. Lägg på några färska spenatblad och laxen. Rulla ihop fiskfiléerna. Lägg dem ovanpå purjolöken.
  4. Fräs schalottenlök mjuk i resten av olivoljan. Häll på saft från citron, smulad höns- eller fiskbuljongtärning, vatten och mellangrädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka ev av såsen med salt och peppar.
  5. Red såsen något med redning för ljusa såser eller majsstärkelse blandat med vatten. Låt koka några minuter. Häll den varma såsen över fisken.
  6. Sätt in mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt potatis, (gärna pressad) sallad eller sockerärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och redningen. Rätten är i övrigt fri från gluten (red med majsstärkelse) och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g flundror (stillahavsflundror)
  • 1 purjolök
  • 1 1/2 msk olivolja
  • ca 100 g rökt lax
  • salt och peppar
  • färska spenatblad
  • 1 skalad hackad schalottenlök
  • 1/2 citron
  • 1 smulad höns- eller fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • maizenaredning redning för ljusa såser eller majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan