Svamppasta med soltorkade tomater och oregano
En suverän vegetarisk svamppasta med soltorkade tomater och oregano. Svampen fräses i olja tillsammans med vitlök och en härlig doft sprider sig i köket. För att få till krämigheten adderas crème fraiche, vatten och buljong och såsen får koka några minuter. Tillsätt färsk oregano och servera med pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g champinjoner
1 msk olja
salt
peppar
250 g sojabönor
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 kruka oregano
Sallad
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
135 g soltorkade tomater
1/2 förp grillad paprika (à 200 g)
1/2 förp rucola (à 200 g)
370 g kalamataoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2924 KJ / 701 kCal
Fett30 g
Salt3.42 g
Kolhydrater64 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer