Svamppasta med soltorkade tomater och oregano

27
0 Klimatsmart
Svamppasta med soltorkade tomater och oregano

En suverän vegetarisk svamppasta med soltorkade tomater och oregano. Svampen fräses i olja tillsammans med vitlök och en härlig doft sprider sig i köket. För att få till krämigheten adderas crème fraiche, vatten och buljong och såsen får koka några minuter. Tillsätt färsk oregano och servera med pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Svamppasta med soltorkade tomater och oregano

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fusilli)
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
250 g
champinjoner
1 msk
olja
-
salt och peppar
250 g
sojabönor
2 dl
crème fraiche
1 dl
vatten
1
tärning grönsaksbuljong
1/2
kruka oregano

Sallad

1 tsk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
135 g
soltorkade tomater
1/2
förp grillad paprika (à 200 g)
1/2
förp rucola (à 200 g)
370 g
kalamataoliver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Finhacka gärna lite chili, om du har hemma, och fräs med lök och svamp.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2924 KJ / 701 kCal
Fett 30 g
Salt 3.42 g
Kolhydrater 64 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept