Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Svamppasta med soltorkade tomater och oregano

(60)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En suverän vegetarisk svamppasta med soltorkade tomater och oregano. Svampen fräses i olja tillsammans med vitlök och en härlig doft sprider sig i köket. För att få till krämigheten adderas crème fraiche, vatten och buljong och såsen får koka några minuter. Tillsätt färsk oregano och servera med pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2016
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fusilli)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 g sojabönor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1/2 kruka oregano
Sallad
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 135 g soltorkade tomater
  • 1/2 förp grillad paprika (à 200 g)
  • 1/2 förp ruccola (à 200 g)
  • 370 g kalamataoliver
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Dela svampen i fyra delar. Stek den i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Vänd ner lök och vitlök efter en stund och stek ytterligare någon minut.
  4. Rör ner sojabönor, crème fraiche, vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 minuter
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Hacka oreganon och blanda ner i såsen.
  7. Sallad: Rör ihop olivolja, vinäger och senap. Blanda dressingen med tomater och paprika. Krydda med salt och peppar och vänd ner ruccola och avrunna oliver.
  8. Servera pastan med såsen och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Finhacka gärna lite chili, om du har hemma, och fräs med lök och svamp.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2924 kJ / 701 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept