Friterat rispapper med svampröra

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Friterat rispapper med svampröra

Underbart god svampkräm med kastanjechampinjoner och sojabönor. Fritera rispappret och bryt i lagom stora bitar. Lägg på röran tillsammans med krispig rostad lök och koriander. Perfekt att servera på ett buffébord eller som en enkel förrätt. 

Friterat rispapper med svampröra

Ingredienser

8 bufféportioner
250 g  kastanjechampinjoner
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1 tsk  sesamolja
salt
svartpeppar
1   förp kokta sojabönor (à 380 g)
2 msk  tahini
1/2   lime (saften)
ca 3 dl  neutral olja till fritering
8   rispapper
1   kruka koriander
1 dl  rostad lök

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Blev en hit bland unga och gamla. Använde dock svarta bönor och persilja istället

Jenny

2024-06-12

Testa liknande recept

Basilikastekta kastanjechampinjoner med vitlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Thaigryta med sojabönor och ärtskott
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Edamamebönor med sesamfrö, chili och sojasmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vietnamesisk pizza
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Purjolökspuré med sesam och spiskummin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga