Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Maxad bönsallad 

Matig sallad på sojabönor, vita bönor och sockerärter. Bönorna blandas med kronärtskocka, haricots verts och oliver. En dressing på dijonnaise, olivolja och vitvinsvinäger ger sista touchen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa sockerärter och haricots verts. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 2-4 minuter. Häll av och spola dem i kallt vatten så håller de spänsten. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, halvera och skiva löken. Häll av och skär kronärtskockorna i kvartar. Häll av och skölj de vita bönorna. Häll av oljan från paprikan.
  3. Blanda haricots verts, sockerärter, sojabönor, lök, kronärtskockor, vita bönor och grillad paprika.
  4. Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen med salt och peppar. Blanda med salladen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i dijonnaisen.
Gör äggfri: ersätt dijonnaisen med 2 msk dijonsenap och 2 msk äggfri majonnäs (för 6 port). 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g sockerärtor
  • 150 g haricot vert
  • 1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 burk grillad paprika (à 200 g)
  • 1 dl kalamataoliver
Dressing
  • 1/2 dl dijonnaise (senapsmajonnäs)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1429 kJ / 342 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept