Pappardelle med spenatpesto
Kan man få nog av pasta? Knappast, säger vi! Här är en supersmarrig variant med spenatpesto som är smaksatt med vitlök, citron, saltrostade mandlar och gran gustoso-ost. Detta krämiga blandas ihop med pappardelle, sojabönor, soltorkade tomater, tomater och rucola. Och vi har en vinnare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2024
Ingredienser
4 portioner
Spenatpesto
2 dl riven lagrad ost (gärna gran gustoso)
200 g färsk spenat
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl saltrostade mandlar
1 vitlöksklyfta
1 msk olja från soltorkade tomater
1/2 citron
salt
peppar
4 port pasta (gärna pappardelle)
250 g sojabönor
200 g strimlade soltorkade tomater
250 g tomatmix (färgmixade tomater)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3397 KJ / 817 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott detta var! Blandade i lite stekta champinjoner. En rätt som skulle platsa på en bra restaurang 👌
Maria
2024-01-23Toppen! Pestobasen kan man ju variera lite hur som. Blandade i lite mer ost o lite ruccola o persilja i peston.
Agneta
2023-03-29Peston var ingen höjdare, en aning smaklös dessvärre.
Ivan
2021-04-07