Pappardelle med spenatpesto

8
5
Pappardelle med spenatpesto

Kan man få nog av pasta? Knappast, säger vi! Här är en supersmarrig variant med spenatpesto som är smaksatt med vitlök, citron, saltrostade mandlar och gran gustoso-ost. Detta krämiga blandas ihop med pappardelle, sojabönor, soltorkade tomater, tomater och rucola. Och vi har en vinnare!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Pappardelle med spenatpesto

Ingredienser

4 portioner

Spenatpesto

2 dl
riven lagrad ost (gärna gran gustoso)
200 g
färsk spenat
1/2 dl
saltrostade mandlar
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja från soltorkade tomater
1/2
citron
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna pappardelle)
250 g
sojabönor
200 g
strimlade soltorkade tomater
250 g
tomatmix
65 g
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Mixa med 1 msk kapris i peston (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Ivan

2021-04-07

Peston var ingen höjdare, en aning smaklös dessvärre.

Sara

2021-04-05

Blev lite mycket pasta, kunde varit nån mer grönsak eller typ frukt till

Gabriella

2021-04-02

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 3397 KJ / 817 kCal
Fett 49 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept