Svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri
Vad passar bättre på hösten än en svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri? Pastan gör du krämigare tack vare havregrädde och smaksätter med lök och färsk rosmarin. Rotsellerin blir ett fint och mättande komplement till rätten. Smaklig svamppasta säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g rotselleri
250 g broccoli
1 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar
Svampsås
250 g kastanjechampinjoner
1 gul lök
2 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl havregrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
1 tsk hackad färsk rosmarin
4 port spaghetti
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 530 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr inget för mig. Gillar annars rostad broccoli och rotselleri men tyckte inte de gjorde sig bra med svampsåsen, som dock i övrigt var god. Kanske provar att göra svampsåsen igen, men med andra tillbehör/tillägg.
Hillevi
2022-11-13Lägg till zitron zest
Axel
2021-11-28Verkligen supergott!!! En riktig favorit på veganmenyn!
Lisa
2021-02-20