Svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri

13
7 Klimatsmart
Svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri

Vad passar bättre på hösten än en svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri? Pastan gör du krämigare tack vare havregrädde och smaksätter med lök och färsk rosmarin. Rotsellerin blir ett fint och mättande komplement till rätten. Smaklig svamppasta säger vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri

Ingredienser

4 portioner
500 g rotselleri
250 g broccoli
1 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar

Svampsås

250 g kastanjechampinjoner
1 gul lök
2 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl havregrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
1 tsk hackad färsk rosmarin
4 port spaghetti
2 hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde eller annan växtbaserad glutenfri grädde. Välj glutenfri spaghetti.
Gör äggfri: välj äggfri spaghetti.

Gör så här

Tips

Byt havregrädde mot matlagningsgrädde och välj gourmet svampmix istället för champinjoner som variation.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Axel

2021-11-28

Lägg till zitron zest

Lisa

2021-02-20

Verkligen supergott!!! En riktig favorit på veganmenyn!

Agneta

2019-07-04

Den godaste pastasås jag ätit. Använde skogschampinjoner. Svampsåsen blev vit och krämig för jag hade inget vatten, bara havregrädde. Supergott med rostad, selleri, broccoli och rosmarin!

Näringsvärde per portion

Energi 2217 KJ / 530 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden