Pasta med ärtor och champinjonsås

35
0
Pasta med ärtor och champinjonsås

En krämig pastasås fullproppad med umami tack vare champinjonerna, vitlök, den ljusa sojan och näringsjäst. Den här veganska svampsåsen är en riktigt mumsig vardagspasta!

Pasta med ärtor och champinjonsås

Ingredienser

4 portioner
500 g färska champinjoner
rapsolja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g pasta (valfri sort)
1 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
2 tsk torkad oregano
3 msk näringsjäst
1 msk ljus grönsaksfond
3 dl havregrädde
2 dl gröna ärtor
ca 1 dl pastavatten
salt och peppar efter smak

Garnering

några kvistar färsk oregano

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Byt ut mjölet mot majsstärkelse.

Recept och bild i samarbete med Gustav Johansson och "Jävligt Gott"

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer