Svamppasta med timjanrostad rotselleri

7
0
Svamppasta med timjanrostad rotselleri

Rör ihop en enkel pasta på 30 minuter som samtidigt smakar som om du vore på en fin restaurang. Rotsellerin rostas i ugnen medan du tillagar svamp- och vindoftande såsen du blandar med pasta med smak av persilja och vitlök. Servera med en sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Svamppasta med timjanrostad rotselleri

Ingredienser

4 portioner
400 g rotselleri
2 rödlökar
1 msk olivolja
1/2 kruka timjan
salt
peppar
250 g kastanjechampinjoner
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 1/2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
4 port färsk pasta (gärna pappardelle vitlök/persilja)
400 g romanticatomater
65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2052 KJ / 490 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept