Rostad rotselleri med vita bönor och svampsås

10
2 Klimatsmart
Rostad rotselleri med vita bönor och svampsås

En rotsak som blir extra god när den rostas i ugn är rotsellerin. En bortglömd knöl med kraftfull, lite sötaktig smak som gifter sig väl med hasselnötter och smörstekt svamp. Servera den rostade rotsellerin på en plåt tillsammans med potatis, vita bönor och svampsåsen.

Skriv ut
Rostad rotselleri med vita bönor och svampsås

Ingredienser

4 portioner
1
rotselleri (à 800 g)
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
380 g
vita bönor
1 dl
skalade rostade hasselnötter
250 g
kastanjechampinjoner
1 msk
smör
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 msk
japansk soja
1 tsk
timjan
1
kruka ekbladssallad
1/2
kruka färsk persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Josefine

8/4/2020

Supergott! Använde havregrädde istället

Henrik

1/1/2019

Högrevsgryta

Näringsvärde per portion

Energi 2474 KJ / 591 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept