Rostad rotselleri med vita bönor och svampsås

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
3Klimatsmart
Rostad rotselleri med vita bönor och svampsås

En rotsak som blir extra god när den rostas i ugn är rotsellerin. En bortglömd knöl med kraftfull, lite sötaktig smak som gifter sig väl med hasselnötter och smörstekt svamp. Servera den rostade rotsellerin på en plåt tillsammans med potatis, vita bönor och svampsåsen.

Rostad rotselleri med vita bönor och svampsås

Ingredienser

4 portioner
1 rotselleri (à 800 g)
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
380 g vita bönor
1 dl skalade rostade hasselnötter
250 g kastanjechampinjoner
1 msk smör
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
1 kruka ekbladssallad
1/2 kruka färsk persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott😋

Annalena

2023-10-20

Supergott! Använde havregrädde istället

Josefine

2020-08-04

Högrevsgryta

Henrik

2019-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2474 KJ / 591 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamppasta med timjanrostad rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad selleri med stiltoncréme
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Helbakad rotselleri med stekt kyckling och svamp
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamppasta med rosmarin och rostad rotselleri
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med selleri och olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga