Svamppasta med mozzarella och tomat

11
1
Svamppasta med mozzarella och tomat

En pasta är perfekt när det ska gå snabbt. Här är en variant med svampsås, där även cannellinibönor adderas för extra mättnad. Ät gärna svampsåsen tillsammans med tagliatelle, krämig mozzarella och en härlig tomatmix för att få till lite färg i rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019

Svamppasta med mozzarella och tomat

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

250 g
champinjoner
1
rödlök
1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 tsk
majsstärkelse
1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 dl
pastavatten
4
port pasta (gärna tagliatelle)
2
förp mozzarella (à 125 g)
250 g
tomatmix

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Elin

2019-10-22

Hoppade ”svampsåsen” men det va riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 605 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 70 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept