Svamppasta med mozzarella och tomat
En pasta är perfekt när det ska gå snabbt. Här är en variant med svampsås, där även cannellinibönor adderas för extra mättnad. Ät gärna svampsåsen tillsammans med tagliatelle, krämig mozzarella och en härlig tomatmix för att få till lite färg i rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2019
Ingredienser
4 portioner
Svampsås
250 g champinjoner
1 rödlök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 dl pastavatten
4 port pasta (gärna tagliatelle)
2 förp mozzarella (à 125 g)
250 g tomatmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 605 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blandade champinjoner och ostronskivling. Gott och enkelt att göra!
Anna
2024-03-17Hoppade ”svampsåsen” men det va riktigt gott!
Elin
2019-10-22