Het tomatpasta med oregano och mozzarella

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Het tomatpasta med oregano och mozzarella

En medelhavsinspirerad pasta som kommer att sprida väldoft i hela köket. Matiga, lena cannellinibönor får puttra i den mustiga tomatsåsen med kapris, svarta oliver, het röd peppar och oregano. Servera såsen med nykokt tagliatelle, garnera med mozzarella och krispiga pumpafrön.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Het tomatpasta med oregano och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 röd chilipeppar
1 msk kapris
1 dl pumpafrön
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
400 g finkrossade tomater
380 g cannellinibönor
4 port tagliatelle
1/2 kruka oregano
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl svarta oliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2628 KJ / 626 kCal
Fett26 g
Salt2.3 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Shakshuka - tomatsås med ägg, kyckling och bönor
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad aubergine med cannellini och feta
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastagratäng med rostade grönsaker och mozzarella
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma mackor med kalkon och mozzarella
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamppasta med mozzarella och tomat
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig färslåda med pumpafrön
Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga