Het tomatpasta med oregano och mozzarella
En medelhavsinspirerad pasta som kommer att sprida väldoft i hela köket. Matiga, lena cannellinibönor får puttra i den mustiga tomatsåsen med kapris, svarta oliver, het röd peppar och oregano. Servera såsen med nykokt tagliatelle, garnera med mozzarella och krispiga pumpafrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
1 röd chilipeppar
1 msk kapris
1 dl pumpafrön
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
400 g finkrossade tomater
380 g cannellinibönor
4 port tagliatelle
1/2 kruka oregano
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl svarta oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 626 kCal
Fett26 g
Salt2.3 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer