Het tomatpasta med oregano och mozzarella

11
0
Het tomatpasta med oregano och mozzarella

En medelhavsinspirerad pasta som kommer att sprida väldoft i hela köket. Matiga, lena cannellinibönor får puttra i den mustiga tomatsåsen med kapris, svarta oliver, het röd peppar och oregano. Servera såsen med nykokt tagliatelle, garnera med mozzarella och krispiga pumpafrön.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Het tomatpasta med oregano och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1 röd chilipeppar
1 msk kapris
1 dl pumpafrön
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
400 g finkrossade tomater
380 g cannellinibönor
4 port tagliatelle
1/2 kruka oregano
salt och peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 dl svarta oliver

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Strimla lite salladslök och toppa pastan med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2628 KJ / 626 kCal
Fett 26 g
Salt 23 g
Kolhydrater 66 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden