Het tomatpasta med oregano och mozzarella

11
0
Het tomatpasta med oregano och mozzarella

En medelhavsinspirerad pasta som kommer att sprida väldoft i hela köket. Matiga, lena cannellinibönor får puttra i den mustiga tomatsåsen med kapris, svarta oliver, het röd peppar och oregano. Servera såsen med nykokt tagliatelle, garnera med mozzarella och krispiga pumpafrön.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Het tomatpasta med oregano och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1
röd chilipeppar
1 msk
kapris
1 dl
pumpafrön
1 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
400 g
finkrossade tomater
380 g
cannellinibönor
4
port tagliatelle
1/2
kruka oregano
-
salt och peppar
2
förp mozzarella (à 125 g)
2 dl
svarta oliver

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Strimla lite salladslök och toppa pastan med.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2628 KJ / 626 kCal
Fett 26 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept