Svamp- och spenattagliatelle

En enkel vegansk pasta som du lagar med växtbaserad gurt, spenat och svamp. Perfekt vardagsmat när du är sugen på något snabbt, krämigt och grönt!

Ingredienser
4 portioner
1 grönsaksbuljongtärning
1 silverlök
ca 150 g champinjoner eller portabellosvampar
4 port tagliatelle
1 msk olivolja
1 förp naturell sojabaserad yoghurt (à 400 g)
ca 1 1/2 dl pastavatten
ca 250 g färsk spenat
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept och bild i samarbete med Alpro.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag körde i lite citronsaft utöver salt & peppar, blev bra!
Gilbert
2023-08-23Helt ärligt så är detta recept under all kritik. Ta fram kryddvagnen om du vill ha någon smak över huvudtaget. Yoghurten hör enligt mitt tycke enbart hemma i en smoothie lr på frukostbordet. Byt ut mot creme fraiche om du ska få någon smak.
Jonatan
2021-10-31En riktig klassiker. Rekommenderar att steka svampen torrt först för att binda in all smak i champsen. När det mesta av vätskan har avdunstat DÅ tillsätter man olja & lök. Rekommenderar även att använda en riiiktigt god buljong eller fond. Och var ej rädd att ta lite mer än vad som står i receptet. :) Sen om man vill ha en fancy twist på det kan man ta lite mindre pasta vatten och hälla istället i ca 1dl vermouth. Låt bara alkoholen avdunsta ordentligt.
Monika
2021-08-04