Svamp- och spenattagliatelle

17
5
Svamp- och spenattagliatelle

En enkel vegansk pasta som du lagar med växtbaserad gurt, spenat och svamp. Perfekt vardagsmat när du är sugen på något snabbt, krämigt och grönt!

Skriv ut
Svamp- och spenattagliatelle

Ingredienser

4 portioner
1
grönsaksbuljongtärning
1
silverlök
ca 150 g
champinjoner eller portabellosvampar
4
port tagliatelle
1 msk
olivolja
1
förp naturell sojabaserad yoghurt (à 400 g)
ca 1 1/2 dl
pastavatten
ca 250 g
färsk spenat
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Monika

2021-08-04

En riktig klassiker. Rekommenderar att steka svampen torrt först för att binda in all smak i champsen. När det mesta av vätskan har avdunstat DÅ tillsätter man olja & lök. Rekommenderar även att använda en riiiktigt god buljong eller fond. Och var ej rädd att ta lite mer än vad som står i receptet. :) Sen om man vill ha en fancy twist på det kan man ta lite mindre pasta vatten och hälla istället i ca 1dl vermouth. Låt bara alkoholen avdunsta ordentligt.

Agnieszka

2021-04-25

Betyg egentligen är mellan 3-4 stjärnor. Lite mer kryddor så blir det jättegott.

Mika

2021-03-03

Satte en svampbuljongtärning istället och de blev riktigt gott!

Testa liknande recept