UNDER 30 MIN | Medel

Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

En hemgjord pesto är oslagbar och passar till så mycket mer än pasta. I denna snabbmixade pesto blandar du pinjenötter med basilika och citron, milda smaker som passar perfekt till söta jordgubbar. Ringla peston över ett fat med tomater och mozzarella och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pesto: Mixa alla ingredienser till peston i matberedare eller med mixerstav.
  2. Sallad: Skiva jordgubbar, tomater och mozzarella.
  3. Lägg upp på tallrikar, ringla över peston och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Pesto
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • skal från 1/2 citron
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
Sallad
  • 1/2 l jordgubbar
  • 250 g tomatmix shaker
  • 125 g mozzarella

Näringsvärde
Per portion

Energi 956 kJ / 228 kCal