Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

3
0
Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

En hemgjord pesto är oslagbar och passar till så mycket mer än pasta. I denna snabbmixade pesto blandar du pinjenötter med basilika och citron, milda smaker som passar perfekt till söta jordgubbar. Ringla peston över ett fat med tomater och mozzarella och servera direkt.

Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

Ingredienser

4 portioner

Pesto

1/2 dl pinjenötter
2 krukor basilika
skal från 1/2 citron
1 1/2 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 krm salt

Sallad

1/2 l jordgubbar
250 g tomatmix shaker
125 g mozzarella

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 956 KJ / 228 kCal
Fett 17 g
Salt 0.66 g
Kolhydrater 9 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden