Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

En hemgjord pesto är oslagbar och passar till så mycket mer än pasta. I denna snabbmixade pesto blandar du pinjenötter med basilika och citron, milda smaker som passar perfekt till söta jordgubbar. Ringla peston över ett fat med tomater och mozzarella och servera direkt.

Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar

Ingredienser

4 portioner

Pesto

1/2 dl  pinjenötter
2   krukor basilika
skal från 1/2   citron
1 1/2 msk  citronsaft
2 msk  olivolja
2 msk  vatten
1 krm  salt

Sallad

1/2 l  jordgubbar
250 g  tomatmix shaker
125 g  mozzarella

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi956 KJ / 228 kCal
Fett17 g
Salt0.66 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Spaghetti med balsamicostekta grönsaker och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cobbsallad med blue cheese och rostade pumpakärnor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpasta med tomat och gräslök
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga