Pasta med bön- och svampsås
En krämig svampsås hör hösten till. Här blandar du både kastanjechampinjoner och ostronskivling och äter tillsammans med bland annat cannellinibönor. Pastan och såsen äter du sedan ihop med krispiga och färgglada tomater och babygrönkål!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2021
Ingredienser
4 portioner
Svampsås
250 g kastanjechampinjoner
150 g ostronskivling
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
1/2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 msk japansk soja
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 dl pastavatten
4 port pasta (gärna fullkorn)
250 g tomatmix
65 g babygrönkål
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2019 KJ / 485 kCal
Fett12 g
Salt1.2 g
Kolhydrater72 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade även quornbitar med i grytan.
Carina
2023-08-13Riktigt gott och mättande, kommer garanterat göra detta fler gånger!
Lisa
2021-10-12