UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med bön- och svampsås

En krämig svampsås hör hösten till. Här blandar du både kastanjechampinjoner och ostronskivling och äter tillsammans med bland annat cannellinibönor. Pastan och såsen äter du sedan ihop med krispiga och färgglada tomater och babygrönkål!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Svampsås: Ansa och skär svampen i bitar. Skölj, ansa och skär purjon i skivor.
  3. Fräs svamp och lök i oljan i en stekpanna i två omgångar, pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka den första omgången i pannan.
  4. Blanda grädde och majsstärkelse och rör ner det och soja i pannan. Sänk värmen och sjud 5 minuter.
  5. Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet till såsen (för 4 port).
  7. Svampsås: Rör ner bönor och pastavattnet i stekpannan och sjud 3 minuter till. 
  8. Dela tomaterna i halvor.
  9. Servera såsen med pasta, babygrönkål och tomater.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Svampsås
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 150 g ostronskivling
  • 1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g9
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk japansk soja
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 1 dl pastavatten
  • 4 port pasta (gärna fullkorn)
  • 250 g tomatmix
  • 65 g babygrönkål

Näringsvärde
Per portion

Energi 2019 kJ / 485 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept