Pasta med bön- och svampsås

8
0 Klimatsmart
Pasta med bön- och svampsås

En krämig svampsås hör hösten till. Här blandar du både kastanjechampinjoner och ostronskivling och äter tillsammans med bland annat cannellinibönor. Pastan och såsen äter du sedan ihop med krispiga och färgglada tomater och babygrönkål!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Pasta med bön- och svampsås

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

250 g
kastanjechampinjoner
150 g
ostronskivling
1/2
purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g9
1/2 msk
rapsolja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
2 tsk
majsstärkelse
1 msk
japansk soja
1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 dl
pastavatten
4
port pasta (gärna fullkorn)
250 g
tomatmix
65 g
babygrönkål

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och havregrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2019 KJ / 485 kCal
Fett 12 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 72 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept