Svamplasagne med tomat och mozzarella

72
9
Svamplasagne med tomat och mozzarella

En traditionell lasagne med en annorlunda touch! Lasagnen förgylls genom att du tillsätter goda svampar och zucchini som sedan varvas med den oemotståndliga tomatsåsen och krämig mozzarella.

Skriv ut
Svamplasagne med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
400 g
frysta, skivade champinjoner
1
gul lök
2
klyftor vitlök
1/2
zucchini
2 msk
olivolja
1
förp krossade tomater (à 400 g)
1 tsk
strösocker
4 dl
lätt crème fraiche
2
förp mozzarella (à 200 g)
-
salt och peppar
10
lasagneplattor

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta (kokt) och minska tiden i ugnen till ca 20 min.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Lite mozzarella kan ev tålas, byt annars till lagrad hårdost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Sean

2020-10-18

Spännande men varför svamp som är fryst?

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Sean! Just i detta recept hade våra kockar använt sig av frysta champinjoner men det går lika bra med färska champinjoner också. Hoppas att du gillar lasagnen! Hälsningar Elina

Cecilia

2020-10-17

Underbar!!

Minna

2020-08-04

Ska det totalt vara 200 eller 400 g mozzarella?

Redaktionen ICAse

2020-08-04

Hej Minna! Det ska vara totalt 400 g mozzarella. Hoppas att du gillar lasagnen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2975 KJ / 711 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 50 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept