Svamplasagne med tomat och mozzarella

81
10
Svamplasagne med tomat och mozzarella

En traditionell lasagne med en annorlunda touch! Lasagnen förgylls genom att du tillsätter goda svampar och zucchini som sedan varvas med den oemotståndliga tomatsåsen och krämig mozzarella.

Svamplasagne med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
400 g frysta, skivade champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 zucchini
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1 tsk strösocker
4 dl lätt crème fraiche
2 förp mozzarella (à 200 g)
salt och peppar
10 lasagneplattor

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta (kokt) och minska tiden i ugnen till ca 20 min.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Lite mozzarella kan ev tålas, byt annars till lagrad hårdost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Gunilla

2021-10-31

Super gott recept! Brukar inte gilla lasagne men denna var jätte god. Gjorde faktiskt en vanlig bechamell sås , istället för mozarellan, för har lite svårt för mozzarella. Men fantastiskt god iallafall. Använde mig av trattkantareller och vanliga kantareller!

Sean

2020-10-18

Spännande men varför svamp som är fryst?

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Sean! Just i detta recept hade våra kockar använt sig av frysta champinjoner men det går lika bra med färska champinjoner också. Hoppas att du gillar lasagnen! Hälsningar Elina

Cecilia

2020-10-17

Underbar!!

Näringsvärde per portion

Energi 2975 KJ / 711 kCal
Fett 43 g
Salt 1 g
Kolhydrater 50 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden