Svamplasagne med tomat och mozzarella
En traditionell lasagne med en annorlunda touch! Lasagnen förgylls genom att du tillsätter goda svampar och zucchini som sedan varvas med den oemotståndliga tomatsåsen och krämig mozzarella.
Ingredienser
4 portioner
400 g frysta, skivade champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 zucchini
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1 tsk strösocker
4 dl lätt crème fraiche
2 förp mozzarella (à 200 g)
salt
peppar
10 lasagneplattor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2975 KJ / 711 kCal
Fett43 g
Salt1 g
Kolhydrater50 g
Protein29 g
Kommentarer
Kanongott! Kan även tänka mig att det kan vara gott att blanda i spenat med svampen 😊
Linnea
2023-11-26Hela familjen blev glatt överraskade när vi provade första gången, efter det har vi till och med haft lasagnen när vi har haft gäster hemma.
Annika
2023-10-11God lasagne men hade nog varit ännu godare med en riktig bechamelsås. Var svårt hur mycket man skulle salta crème fraiche-såsen. Kanske ska prova att ta en mer smakrik ost i créme fraichen nästa gång…
Moa
2023-08-03