Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spagetti med rökt lax, sparris, dill och citron

Förgyll din pastarätt genom att laga detta ståtliga recept! Spaghettin sveps in i en smarrig sås gjord på crème fraiche och får sällskap av rökt lax samt färgglad sparris. Med en dillkvist och pressad citron är rätten fulländad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i mindre bitar. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Låt sparrisen rinna av.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs purjolöken snabbt i oljan. Rör ner crème fraichen och sparrisen och låt allt bli varmt. Vänd ner dillen och laxen. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera med spagetti.

För alla

Glutenfri: använd glutenfri spagetti.
Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Äggfri: använd spagetti utan ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g rökt lax
  • 1/2 purjolök
  • 1 burk sparris i bit (à 227 g)
  • 4 port spaghetti
  • 1 msk matolja
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2631 kJ / 629 kCal