Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spenat- och tomatpasta med kycklingben

Denna spenat- och tomatpasta får sin krämighet från crème fraichen smaksatt med franska örter. Tomaterna och spenaten gör pastan fräschare och tillsammans med de härligt ugnsgrillade kycklingbenen är det här en utsökt lunchrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form pensla dem med soja och krydda med peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är 82˚C.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär tomaterna i bitar. Blanda pastan med crème fraiche, tomater och spenat.
  5. Servera pastan med kycklingbenen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och soja.
Gör laktosfri: använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda med örter.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och krydda med örter.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g kycklingben
  • 2 msk soja
  • peppar
  • 4 port pasta penne
  • 3 tomater
  • 2 dl lätt crème fraiche franska örter
  • 65 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2143 kJ / 512 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer