Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med purjolökssås

Den här lättlagade pastarätten med kyckling, purjolök och sockerärter kan säkert bli en ny favorit.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingfilén i strimlor. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  3. Stek kycklingen i omgångar i 2/3 av oljan i en stekpanna ca 3 minuter.
  4. Krydda kycklingen med salt och peppar. Tillsätt vitlök, basilika, crème fraiche och vatten. Sjud kycklingen några minuter.
  5. Fräs purjolök och sugarsnaps i resten av oljan ca 5 minuter.
  6. Blanda pastan med grönsaksfräset och kycklingen. Krydda med svartpeppar.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laksotfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta penne tricolor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 100 g sugarsnaps
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2522 kJ / 604 kCal