Svampgryta? Ja tack! För extra smak och mättnad innehåller den även jordärtskockor som får fräsa ihop med svamp, lök, vin och olivolja. Tomater och soja tillsätts och får puttra ihop. Tillsammans med kokt ris och en krämig sås gjord på smetana och persilja är kvällens middag serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
6 2020
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jan olof
2/9/20200 strjärnor
Jan olof
2/9/2020Uruselt recept, med dyra (svampen) ingredienser, som smakar som vilken tomatröra som helst. Kronärtskockan kräver betydligt mer tillredning än "fräs några minuter", för att inte mest smaka trä.
Camilla
2/6/2020Supergott!