Svampgryta med jordärtskockor
Svampgryta? Ja tack! För extra smak och mättnad innehåller den även jordärtskockor som får fräsa ihop med svamp, lök, vin och olivolja. Tomater och soja tillsätts och får puttra ihop. Tillsammans med kokt ris och en krämig sås gjord på smetana och persilja är kvällens middag serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
300 g jordärtskockor
150 g ostronskivling
250 g kastanjechampinjoner
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olivolja
2 dl rött matlagningsvin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 msk japansk soja
salt
peppar
1 kruka persilja
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2452 KJ / 584 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Lätt att laga till,med få ingredienser. Bjöd släkten och alla tog fler gånger,så alla tyckte om den! Persilje-smetanan var ett perfekt fräscht inhopp!
Peter
2022-01-07Supergod vegogryta! Uppskattas av hela familjen.
Lisa
2021-09-220 strjärnor
Jan olof
2020-02-09