Svampgryta med jordärtskockor

8
5
Svampgryta med jordärtskockor

Svampgryta? Ja tack! För extra smak och mättnad innehåller den även jordärtskockor som får fräsa ihop med svamp, lök, vin och olivolja. Tomater och soja tillsätts och får puttra ihop. Tillsammans med kokt ris och en krämig sås gjord på smetana och persilja är kvällens middag serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020

Svampgryta med jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
300 g
jordärtskockor
150 g
ostronskivling
250 g
kastanjechampinjoner
1/2
påse salladslök (à 125 g)
2 msk
olivolja
2 dl
rött matlagningsvin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1 msk
japansk soja
-
salt
-
peppar
1
kruka persilja
2 dl
smetana

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Pressa i lite vitlök i grytan med svampen och krydda med rosmarin eller timjan.
Det går bra att byta ut salladslök mot purjolök. Se till att sköja den innan du skär den i skivor. Purjolöken får gärna fräsa tillsammans med svampen i några minuter.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jan olof

2020-02-09

0 strjärnor

Jan olof

2020-02-09

Uruselt recept, med dyra (svampen) ingredienser, som smakar som vilken tomatröra som helst. Kronärtskockan kräver betydligt mer tillredning än "fräs några minuter", för att inte mest smaka trä.

Camilla

2020-02-06

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2452 KJ / 584 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept