Svamp- och jordärtskocksgryta med pasta
En mustig svampgryta gjord på shiitake och kastanjechampinjoner. Fräs svampen tillsammans med jordärtskockor, salladslök, vin och kryddor och du har kanske skaffat dig en ny favoritgryta. Äts gärna ihop med fioripasta och härligt gröna haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Ingredienser
4 portioner
300 g jordärtskockor
150 g shiitakesvamp
250 g kastanjechampinjoner
125 g salladslök
1 röd chili
2 msk olivolja
2 dl rött matlagningsvin
500 g passerade tomater
4 port pasta (gärna fiori)
150 g haricots verts (bönor)
salt
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1916 KJ / 457 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater74 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alltså jag drog först i en buljongtärning för att tidigare kommentar sa att det var nice. Sen råkade jag ta fel och tog mellangrädde istället för tomaterna. När jag upptäckte mitt misstag hällde jag i tomater. Jag hejdade mig direkt för allt blev rosa och såg äckligt ut. Då hällde jag i soja, och då blev det brunt men lite blaskigt. Så jag pytsade i lite maizenamjöl. Blev skitgott 5/5!
Eva moa gerken
2023-08-31Totalt smaklös.... Hjälpte lite med japansk soya på. Ha dubbelt med persilja! Buljong kanske och timjan!
Emilie
2018-03-07Eftersom jordärtskocka smakar så mycket tar det tyvärr över lite mycket. För att låta svampen få ta en större plats skulle jag bytt ut hälften till potatis.
Lisa
2017-12-18