En mustig svampgryta gjord på shiitake och kastanjechampinjoner. Fräs svampen tillsammans med jordärtskockor, salladslök, vin och kryddor och du har kanske skaffat dig en ny favoritgryta. Äts gärna ihop med fioripasta och härligt gröna haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2018
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Totalt smaklös.... Hjälpte lite med japansk soya på. Ha dubbelt med persilja! Buljong kanske och timjan!
Emilie
2018-03-07Eftersom jordärtskocka smakar så mycket tar det tyvärr över lite mycket. För att låta svampen få ta en större plats skulle jag bytt ut hälften till potatis.
Lisa
2017-12-18Trist smak. Det var någonting som saknades. Pressade även i vitlök. Lite buljong hade inte varit fel!
Nathalie
2017-12-04