Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

9
2
Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

En festlig och lyxig middagsrätt med mustig smak av vilt och örter. Servera den örtstekta renfilén tillsammans med matiga jordärtskocksplättar och en härlig portvinssky. Fantastiskt gott och vällagat!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

Ingredienser

4 portioner

Portvinssky

1/2 gul lök
250 g rotselleri
1 1/2 dl portvin
1 dl rödvin
3 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse (utrört i lite kallt vatten)
salt och peppar

Jordärtskocksplättar

2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
100 g jordärtskockor

Svamp- och lökfräs

ca 100 g ostronskivling (eller annan färsk svamp)
2 stora schalottenlökar
smör till stekning
salt och peppar

Örtstekt renfilé

1 vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja, plockad timjan och rosmarin
600 g ren- eller kalvfilé
salt och peppar
smör till stekning

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölk och smör med Solhavre och mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Om det är svårt att få tag på renkött är kalvfilé ett gott alternativ.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Kerstin

2021-12-30

Observera att det står vetemjöl (gluten) i receptet för biffarna.

Annika marie

2021-01-09

Gott med många smaker. Ta gärna lite mer jordärtskocka i plättarna så att smaken kommer fram mer. Gjorde även en liten tomatsallad för att få lite färg på tallriken. Kommer att göra detta fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2100 KJ / 500 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden