Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtstekt renfilé med jordärtskocksplättar och portvinssky

En festlig och lyxig middagsrätt med mustig smak av vilt och örter. Servera den örtstekta renfilén tillsammans med matiga jordärtskocksplättar och en härlig portvinssky. Fantastiskt gott och vällagat!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Portvinssky: Skala och hacka löken. Skala och tärna rotsellerin. Koka upp grönsakerna tillsammans med portvin och rödvin. Späd med vatten och kalvfond. Låt sjuda i 15 minuter.
  3. Sila såsen och red med maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Plättar: Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk och salt. Skala och finriv jordärtskockorna och blanda med smeten. Stek plättarna i lite smör, beräkna 4 plättar per person. Håll plättarna varma.
  5. Fräs: Rensa svampen. Skala och hacka schalottenlöken. Stek svamp och lök i lite smör. Smaka av med salt och peppar.
  6. Renfilé: Pressa vitlöken och blanda med örterna. Rulla köttet i örterna. Salta och peppra. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Stek färdigt i ugnen till ca 60°C innertemperatur.
  7. Skär upp köttet och servera med portvinssky och plättar varvade med svamp och lök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölk och smör med Solhavre och mjölkfritt margarin.

Tips

Om det är svårt att få tag på renkött är kalvfilé ett gott alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Portvinssky
  • 1/2 gul lök
  • 250 g rotselleri
  • 1 1/2 dl portvin
  • 1 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 msk maizena majsstärkelse (utrört i lite kallt vatten)
  • salt och peppar
Jordärtskocksplättar
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g jordärtskockor
Svamp- och lökfräs
  • ca 100 g ostronskivling (eller annan färsk svamp)
  • 2 stora schalottenlökar
  • smör till stekning
  • salt och peppar
Örtstekt renfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja, plockad timjan och rosmarin
  • 600 g ren- eller kalvfilé
  • salt och peppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden