Färsk pasta med jordärtskocksås och ostronskivling
En krämig pasta går sällan av för hackor. Denna är extra god, med smaker från blomkål och svamp. Grädde och vitlök binder ihop det hela, och toppingen består av mandlar och persilja. Smarrigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 gul lök
300 g jordärtskocka
1 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Svampfräs
150 g ostronskivling
1 msk olja
1 förp sojabönor (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
500 g färsk pasta (gärna gemello)
1/2 förp saltade mandlar (à 100 g)
1/2 förp persilja (à 20 g)
1/2 förp babyplommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2856 KJ / 684 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Svampfräset hade behövt lite mer smak men övriga delar var goda!
Sanna
2022-09-09