Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling
Risotto tillsammans med jordärtskocka - varför har man inte tänkt på det tidigare? Tillsammans med svamp och broccoli får rätten det där lilla extra. Servera med rucola, och kanske lite riven parmesan på toppen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
9 dl grönsaks- eller kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
300 g jordärtskocka
1 gul lök
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
3 dl arborioris
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kruka timjan
300 g ostronskivling
250 g broccoli
2 msk smör
salt
peppar
1 dl riven parmesan
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2158 KJ / 516 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför kycklingbuljong i en vegorätt? Funkar inte grönsaksbuljong lika bra?
Johanna
2021-12-08Jättegott och fräscht
Sara
2021-12-08