Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling

2
2
Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling

Risotto tillsammans med jordärtskocka - varför har man inte tänkt på det tidigare? Tillsammans med svamp och broccoli får rätten det där lilla extra. Servera med rucola, och kanske lite riven parmesan på toppen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling

Ingredienser

4 portioner
9 dl kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
300 g jordärtskocka
1 gul lök
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
3 dl arborioris
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kruka timjan
300 g ostronskivling
250 g broccoli
2 msk smör
salt
peppar
1 dl riven parmesan
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Toppa gärna risotton med lite rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Johanna

2021-12-08

Varför kycklingbuljong i en vegorätt? Funkar inte grönsaksbuljong lika bra?

Sara

2021-12-08

Jättegott och fräscht

Näringsvärde per portion

Energi 2158 KJ / 516 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden