Svampfylld pasta med bresaola och mozzarella
Ljuvlig svampfylld pasta serveras här med bresaola och krämig mozzarella. De färska pastakuddarna är fyllda med umamisprängd Karljohansvamp och vilar i en kompott av zucchini, rödlök och pesto. Hugg in och njut av en utsökt hösträtt som värmer i mörkret!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2016
Ingredienser
2 portioner
Svamppasta
1 zucchini
1/2 rödlök
1 - 2 tsk olivolja
1 dl pesto
salt
peppar
250 g färsk pasta (gärna triangliolini fylld med Karl Johan svamp)
Mozzarella
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
125 g mozzarella
1 kruka basilika
Till servering
70 g bresaola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3953 KJ / 934 kCal
Fett63 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer