Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampfylld pasta med bresaola och mozzarella

Ljuvlig svampfylld pasta serveras här med bresaola och krämig mozzarella. De färska pastakuddarna är fyllda med umamisprängd Karljohansvamp och vilar i en kompott av zucchini, rödlök och pesto. Hugg in och njut av en utsökt hösträtt som värmer i mörkret!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svamppasta: Sätt på en kastrull med saltat vatten till pastan.
  2. Ansa och skär zucchinin i tärningar. Skala och skiva löken. Stek zucchinin och löken i olivoljan i en stekpanna. Vänd ner peston.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Mozzarella: Skala och skiva löken och blanda den med olivoljan och vinägern. Salta och peppra.
  5. Riv mozzarellan i bitar och grovhacka basilikan. Vänd ner i löken.
  6. Till servering: Servera pastan med mozzarella, zucchinin och bresaola.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
Svamppasta
  • 1 zucchini
  • 1/2 rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl pesto
  • salt och peppar
  • 250 g färsk pasta (gärna triangliolini fylld med Karl Johan svamp)
Mozzarella
  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 125 g mozzarella
  • 1 kruka basilika
Till servering
  • 70 g bresaola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3953 kJ / 934 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept