Pasta mozzarella med bresaola och oliver

3
0
Pasta mozzarella med bresaola och oliver

En italiensk pasta med bresaola, grillad paprika och oregano. Rätten får en extra fräschör från det rivna citronskalet. Till pastan serveras en delikat sallad på mozzarella, sallad och oliver.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Pasta mozzarella med bresaola och oliver

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti
2
vitlöksklyftor
1
förp grillad paprika (à 530 g)
2 msk
olivolja
1
kruka oregano
1/2
citron
2
förp mozzarella (à 125 g)
ca 200 g
gröna oliver
1
kruksallad
-
salt och svartpeppar
2
förp bresaola (à 70 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3198 KJ / 766 kCal
Fett 44 g
Salt 5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept