Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Pasta mozzarella med bresaola och oliver

En italiensk pasta med bresaola, grillad paprika och oregano. Rätten får en extra fräschör från det rivna citronskalet. Till pastan serveras en delikat sallad på mozzarella, sallad och oliver.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Låt paprikan rinna av och skär den i bitar.  Stek paprikan och vitlöken i olivoljan i en stekpanna några minuter.
  3. Grovhacka oreganon. Riv citronskalet och pressa ur saften.
  4. Riv mozzarellan i bitar. Häll av oliverna. Plocka salladen i bitar.
  5. Ta pannan från värmen. Blanda ner oliver, oregano och citronskal och -saft.
  6. Servera pastan med bresaola, mozzarella och sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp grillad paprika (à 530 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka oregano
  • 1/2 citron
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • ca 200 g gröna oliver
  • 1 kruksallad
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp bresaola (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3198 kJ / 766 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept