Pasta mozzarella med bresaola och oliver
En italiensk pasta med bresaola, grillad paprika och oregano. Rätten får en extra fräschör från det rivna citronskalet. Till pastan serveras en delikat sallad på mozzarella, sallad och oliver.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 vitlöksklyftor
1 förp grillad paprika (à 530 g)
2 msk olivolja
1 kruka oregano
1/2 citron
2 förp mozzarella (à 125 g)
ca 200 g gröna oliver
1 kruksallad
salt
svartpeppar
2 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3198 KJ / 766 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer