Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastalåda med bresaola

Oerhört smarrig och krämig lasagne med mozzarella, tomater, kvarg och det lufttorkade köttet bresaola från Italien. Smaksätt pastalådan med rosmarin och servera tillsammans med krispig salladsmix.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär mozzarellan i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlöken i hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt rosmarin, tomatpuré, socker och vatten. Låt koka ihop ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ner kvargen och de krossade tomaterna och koka ca 5 minuter.
  5. Varva lasagneplattor, tomat- och kvargröra och bresaola i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Avsluta med ett lager tomat- och kvargröra och toppa med mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera med salladen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 250 g kvarg (10 %)
  • 2 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 400 g torkade lasagneplattor
  • 140 g skivad bresaola
  • 65 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2692 kJ / 643 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept