Pastalåda med bresaola

7
2
Pastalåda med bresaola

Oerhört smarrig och krämig lasagne med mozzarella, tomater, kvarg och det lufttorkade köttet bresaola från Italien. Smaksätt pastalådan med rosmarin och servera tillsammans med krispig salladsmix.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Pastalåda med bresaola

Ingredienser

4 portioner
100 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
2 msk tomatpuré
1 msk strösocker
1 dl vatten
salt och peppar
250 g kvarg (10 %)
2 förp krossade tomater (à 500 g)
400 g torkade lasagneplattor
140 g skivad bresaola
65 g salladsmix

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ann-charlotte

2021-07-08

Jättegott, men lite snålt med sås och ost så vi tog mer.

Katja

2013-10-28

Det här var jätte gott, min dotter åt tre portioner!

Näringsvärde per portion

Energi 2692 KJ / 643 kCal
Fett 13.9 g
Kolhydrater 90.3 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden