Pastalåda med bresaola

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Pastalåda med bresaola

Oerhört smarrig och krämig lasagne med mozzarella, tomater, kvarg och det lufttorkade köttet bresaola från Italien. Smaksätt pastalådan med rosmarin och servera tillsammans med krispig salladsmix.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Pastalåda med bresaola

Ingredienser

4 portioner
100 g  mozzarella
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
1 tsk  rosmarin
2 msk  tomatpuré
1 msk  strösocker
1 dl  vatten
salt och peppar
250 g  kvarg (10 %)
2   förp krossade tomater (à 500 g)
400 g  torkade lasagneplattor
140 g  skivad bresaola
65 g  salladsmix

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, men lite snålt med sås och ost så vi tog mer.

Ann-charlotte

2021-07-08

Det här var jätte gott, min dotter åt tre portioner!

Katja

2013-10-28

Näringsvärde per portion

Energi2692 KJ / 643 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater90.3 g
Protein34.5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchinilasagne med halloumi och bresaola
Betyg 3.5 av 5.
113 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne med kvarg
Betyg 2.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne med kassler och timjan
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålslasagne med tomat
Betyg 4.1 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine- och pastalåda med chorizo
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lasagne al fungi
Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga