Pastalåda med bresaola
Oerhört smarrig och krämig lasagne med mozzarella, tomater, kvarg och det lufttorkade köttet bresaola från Italien. Smaksätt pastalådan med rosmarin och servera tillsammans med krispig salladsmix.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013
Ingredienser
4 portioner
100 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
2 msk tomatpuré
1 msk strösocker
1 dl vatten
salt
peppar
250 g kvarg (10 %)
2 förp krossade tomater (à 500 g)
400 g torkade lasagneplattor
140 g skivad bresaola
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2692 KJ / 643 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater90.3 g
Protein34.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, men lite snålt med sås och ost så vi tog mer.
Ann-charlotte
2021-07-08Det här var jätte gott, min dotter åt tre portioner!
Katja
2013-10-28