Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
1
Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Den här färgsprakande tomatpastan är full med goda grönsaker och smakrik bresaola. Pastan får en intensiv tomatsmak av både färska tomater och en smarrig tapenade med soltorkad tomat. Klicka ut mozzarella och strö över persilja före servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fusilioni)
1/2 blomkål
1 rödlök
3 tomater
1 msk olja
1 dl tapenade av soltorkade tomater
2 dl vatten
salt
peppar
125 g mozzarella
2 förp bresaola (à 70 g)
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Ingen höjdare, hade hellre blandat pastan med enbart tapenaden. Konstig maträtt som inte gick hem.

Anneli

2016-08-15

Näringsvärde per portion

Energi2237 KJ / 534 kCal
Fett18 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein29 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bresaola med krämig gnocchi
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta mozzarella med bresaola
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingpasta med mozzarella och rucola
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i tomatsås med pasta
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med paprikasås och bresaola
Betyg 3.1 av 5.
101 personer har röstat
Under 30 min att tillaga