Tomatpasta med bresaola och mozzarella

19
1
Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Den här färgsprakande tomatpastan är full med goda grönsaker och smakrik bresaola. Pastan får en intensiv tomatsmak av både färska tomater och en smarrig tapenade med soltorkad tomat. Klicka ut mozzarella och strö över persilja före servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fusilioni)
1/2
blomkål
1
rödlök
3
tomater
1 msk
olja
1 dl
tapenade av soltorkade tomater
2 dl
vatten
-
salt och peppar
125 g
mozzarella
2
förp bresaola (à 70 g)
1/2
kruka persilja

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Servera blomkålen rå i tunna skivor och blanda med vinägrett och persilja som en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Anneli

2016-08-15

Ingen höjdare, hade hellre blandat pastan med enbart tapenaden. Konstig maträtt som inte gick hem.

Näringsvärde per portion

Energi 2237 KJ / 534 kCal
Fett 18 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept