Tomatpasta med bresaola och mozzarella
Den här färgsprakande tomatpastan är full med goda grönsaker och smakrik bresaola. Pastan får en intensiv tomatsmak av både färska tomater och en smarrig tapenade med soltorkad tomat. Klicka ut mozzarella och strö över persilja före servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilioni)
1/2 blomkål
1 rödlök
3 tomater
1 msk olja
1 dl tapenade av soltorkade tomater
2 dl vatten
salt
peppar
125 g mozzarella
2 förp bresaola (à 70 g)
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2237 KJ / 534 kCal
Fett18 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ingen höjdare, hade hellre blandat pastan med enbart tapenaden. Konstig maträtt som inte gick hem.
Anneli
2016-08-15