Svamp- och linsgryta med tomat och rosmarin

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
2
Svamp- och linsgryta med tomat och rosmarin

Fräs grönsaker och krydda med paprikapulver, tillsätt tomater och buljong. Låt de sedan koka samman och rör ner linser och rosmarin. Servera grytan med fluffigt nykokt ris och krämig smetana.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Svamp- och linsgryta med tomat och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
4   små bake off bröd
4   port vildris

Gryta

250 g  champinjoner
1   gul lök
1/2   påse morötter (à 500 g)
1 msk  olivolja
1 tsk  paprikapulver
salt
peppar
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1   förp kokta gröna linser (á 380 g)
1/2   kruka rosmarin

Till servering

2 dl  smetana

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Vi hittade inte vildris i vår Maxi butik så tog vanligt ris, bytte lök mot potatis pga allergi och hade bara stark paprika hemma och starkt blev det men GOTT! När vi värmde upp resterna dag två var all styrka borta konstigt nog.

Yasmin

2020-10-14

Jag fattar inte hur mycket morötter ni menar att det ska vara. Menar ni att en halv påse = 500 g, eller att en påse väger 500 g och man ska ta hälften av det = 250 g? 🤔 Och oavsett vilket, varför inte bara skriva i gram?

Emma

2020-09-21

Hej Emma! Vi menar 250 g (hälften av en påse som väger 500 g). 😊 Jag förstår att det är lite klurigt, vi måste tyvärr skriva så, så att det blir rätt om man t ex dubblerar receptet. Hoppas att du gillar grytan! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-22

Näringsvärde per portion

Energi2992 KJ / 712 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater92 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kokta gröna linser
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dahl med halloumi och zucchini
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linser med citron och soltorkade tomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsburgare med rostad potatis
Betyg 3.1 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonarelli med linser och tomat- och olivsås
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetariska piroger med fänkålsslaw
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga