Svamp- och linsgryta med tomat och rosmarin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamp- och linsgryta med tomat och rosmarin

Fräs grönsaker och krydda med paprikapulver, tillsätt tomater och buljong. Låt de sedan koka samman och rör ner linser och rosmarin. Servera grytan med fluffigt nykokt ris och krämig smetana.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet och koka riset enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Gryta: Ansa och skär svampen i bitar. Skala lök och morötter, hacka löken och tärna morötterna.
  3. Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta, krydda med paprikapulver, salt och peppar. Sänk värmen och rör i tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda 5 minuter. Skölj linserna och låt dem rinna av. Rör ner dem i grytan och låt det bli varmt.
  4. Repa och hacka rosmarinen och vänd ner i grytan.
  5. Servera grytan med ris och smetana.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små bake off bröd
  • 4 port vildris
Gryta
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 förp kokta gröna linser (á 380 g)
  • 1/2 kruka rosmarin
Till servering
  • 2 dl smetana
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2992 kJ / 712 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept