Svamp- och linsgryta med tomat och rosmarin
Fräs grönsaker och krydda med paprikapulver, tillsätt tomater och buljong. Låt de sedan koka samman och rör ner linser och rosmarin. Servera grytan med fluffigt nykokt ris och krämig smetana.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
4 små bake off bröd
4 port vildris
Gryta
250 g champinjoner
1 gul lök
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 förp kokta gröna linser (á 380 g)
1/2 kruka rosmarin
Till servering
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2992 KJ / 712 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater92 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt att tillaga och gott!
Jovanka
2023-09-06Vi hittade inte vildris i vår Maxi butik så tog vanligt ris, bytte lök mot potatis pga allergi och hade bara stark paprika hemma och starkt blev det men GOTT! När vi värmde upp resterna dag två var all styrka borta konstigt nog.
Yasmin
2020-10-14Jag fattar inte hur mycket morötter ni menar att det ska vara. Menar ni att en halv påse = 500 g, eller att en påse väger 500 g och man ska ta hälften av det = 250 g? 🤔 Och oavsett vilket, varför inte bara skriva i gram?
Emma
2020-09-21Hej Emma! Vi menar 250 g (hälften av en påse som väger 500 g). 😊 Jag förstår att det är lite klurigt, vi måste tyvärr skriva så, så att det blir rätt om man t ex dubblerar receptet. Hoppas att du gillar grytan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-22