Tonarelli med linser och tomat- och olivsås
En otroligt god och smakrik pastarätt kommer lastat! Gröna linser kokas ihop med oliver, tomater och pesto. Såsen smaksätts med färsk rosmarin. Servera med nykokt pasta och toppa med mild och krämig ricottaost!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019
Ingredienser
4 portioner
400 g kokta gröna linser
240 g svarta urkärnade oliver
400 g romanticatomater
1/2 kruka rosmarin
4 port färsk pasta (gärna tonarelli)
130 g soltorkad tomat pesto
1 dl vatten
salt
peppar
250 g ricottaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2576 KJ / 618 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater51 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det avrunnen vikt eller paketets vikt i anvisningen för linserna?
Matilda
2021-03-30Snabbt, enkelt, nyttig och mycket gott!!!
Helen
2020-04-22