Tonarelli med linser och tomat- och olivsås

7
1
Tonarelli med linser och tomat- och olivsås

En otroligt god och smakrik pastarätt kommer lastat! Gröna linser kokas ihop med oliver, tomater och pesto. Såsen smaksätts med färsk rosmarin. Servera med nykokt pasta och toppa med mild och krämig ricottaost!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019

Tonarelli med linser och tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner
400 g
kokta gröna linser
240 g
svarta urkärnade oliver
400 g
romanticatomater
1/2
kruka rosmarin
4
port färsk pasta (gärna tonarelli)
130 g
soltorkad tomat pesto
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar
250 g
ricottaost

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Helen

4/22/2020

Snabbt, enkelt, nyttig och mycket gott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2576 KJ / 618 kCal
Fett 34 g
Salt 5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept