Soppgryta à la chorizo | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Soppgryta à la chorizo

Soppgryta à la chorizo är en god och mättande gryta som tack vare de starka korvarna, paprikan och tomatpurén även är het och smakrik. Servera soppgrytan med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötter i tärningar. Skölj och strimla purjolök. Lägg det i en kastrull. Tillsätt gröna linser. Häll på grönsaksbuljong.
  2. Krydda med paprikapulver, tomatpuré, svartpeppar och salt. Låt koka under lock i ca 15 minuter.
  3. Dela chorizokorvar i bitar. Lägg dem i grytan. Koka i ca 5 minuter. Garnera med bladpersilja. Servera med lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 dl gröna linser
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 3 chorizokorvar
Lägg till i inköpslistan