Linspasta med sparris och parmesan

13
0
Linspasta med sparris och parmesan

En härligt grön pastarätt står på kvällens meny! Gröna linser, sparris och ruccola tillför inte bara färg utan även goda smaker, och de binds ihop fint med radiatoripasta och riven parmesan. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019

Linspasta med sparris och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna radiatori)
1
rödlök
250 g
grön sparris
1 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
-
salt
-
peppar
ca 1 tsk
chiliflakes
380 g
kokta gröna linser
1/2
kruka persilja
1 dl
riven parmesanost
2 dl
smetana
1 dl
mjölk
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut smetana och mjölkdryck mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 632 kCal
Fett 30 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 66 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept