Linspasta med sparris och parmesan
En härligt grön pastarätt står på kvällens meny! Gröna linser, sparris och ruccola tillför inte bara färg utan även goda smaker, och de binds ihop fint med radiatoripasta och riven parmesan. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
1 rödlök
250 g grön sparris
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
ca 1 tsk chiliflakes
1 förp kokta gröna linser (à ca 380 g)
1/2 kruka persilja
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
2 dl smetana
1 dl mjölk
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 632 kCal
Fett30 g
Salt1.8 g
Kolhydrater66 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blev mycket pasta, jag rekommenderar dubbelt av det goda sparrisfräset.
Angelica
2022-06-16