Svamp- och bönsoppa med varma kycklingmackor

Vad är väl soppan utan sitt bröd? Varma mackor med kyckling, tomat och dijonsenap ger soppan en guldkant och passar fint ihop med en krämig svamp- och bönsoppa.

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1 citron
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g kastanjechampinjoner
2 msk olivolja
1 l svampbuljong (vatten och tärning)
2 dl lätt crème fraiche
salt
svartpeppar
Gräslöksolja
1/2 kruka gräslök
citronskal
2 msk olivolja
Varm macka
2 tomater
4 tsk dijonsenap
4 skivor bröd (gärna halländskt bondbröd)
12 skivor rökt kyckling
8 skivor ost (17%)
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1874 KJ / 448 kCal
Fett28 g
Salt1.64 g
Kolhydrater20 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stÄr smörgåsen inräknad i kcal beräkningen?
Erika
Vad ska man göra med bönorna och citronskalet?
Monica
Hej Monica! I steg 4 tillsätter du bönorna tillsammans med buljongen och kokar i ca 15 min. Citronskalet tillsätter du i gräslöksoljan i steg 6. Lycka till med soppan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Riktig god och krämig
Pernilla