Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt kyckling med salvia och citronstuffing

Fylld kalkon är en vanlig till jul och andra högtider i flera länder, men både tidskrävande och ganska svår att lyckas med. Här har du istället en hel fylld kyckling med en fyllning av smaker från salvia, salsiccia och citron. Garanterat saftig!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Plocka av salviabladen och strimla dem fint. Riv det yttersta skalet av citronerna.
  3. Skär bort kanterna på brödet och skär i små tärningar.  
  4. Skrapa ur korvfärsen från skinnen, blanda den med ägg, bröd, hälften av salvian och hälften av citronskalet. 
  5. Blanda smöret med ströbrödet och resten av salvian och citronskalet. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Torka ur kycklingen inuti med hushållspapper. Fördela försiktigt smör- och ströbrödsblandning mellan skinnet och köttet. 
  7. Fyll kycklingen med korvfärsblandningen och lägg den i en ugnssäker form med ca 2 dl vatten (för 6 port). Krydda med salt och peppar ovanpå kycklingen.
  8. Sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.  Sänk ugnstemperaturen till 150°C och låt kycklingen stå tills innertemperaturen är 82°C vid lårbenet och 72°C i korvfyllningen, ca 1 1/2 timme. Ös kycklingen då och då med vätskan i formen.
  9. Servera gärna kycklingen med Sötpotatisstomp och Gräddsås.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölk).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kruka salvia
  • 2 citroner
  • 2 skivor vitt bröd
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 1 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk rumsvarmt smör
  • 3 msk ströbröd
  • 1 hel kyckling (à ca 1,3 kg)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer