Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Varm macka med rökt kyckling och ketchupdipp

En god och barnvänlig vardagsfavorit är den här kycklingmackan, som dessutom snabbt blir klar i smörgåsgrillen. Serveras med grönsaksstavar och ketchupdipp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ketchupdipp: Rör samman samtliga ingredienser och smaka av med salt.
  3. Macka: Fördela kyckling och ost på hälften av bröden. Lägg på resten av bröden som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 6 minuter tills osten har smält.
  5. Till servering: Servera mackorna med ketchupdipp och grönsaksstavar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil och ost mot mjölkproteinfria alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Ketchupdipp
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk ketchup
  • salt
Macka
  • 8 skivor rökt kyckling
  • 8 skivor ost
  • 8 skivor surdegsbröd (gärna lantgoda)
Till servering
  • grönsaksstavar av gurka morot och paprika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2354 kJ / 562 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer