Ribollita med svamp och grönkål

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Ribollita med svamp och grönkål

En rustik italiensk klassiker med en modern twist. Ribollita med svamp och grönkål är en mustig soppa som gratineras med bröd och ost i ugnen. En perfekt rätt för att njuta av med enkla och värmande smaker hela veckan! 

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ribollita med svamp och grönkål

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja (+ ev extra till servering)
200 g portabellosvamp
1 msk smör
2 msk finhackad rosmarin (2 msk motsvarar ca 1/2 kruka)
1 dl vitt vin
1 liter svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
100 g grönkål
1 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
salt
svartpeppar
3 tjocka skivor surdegsbröd
1 dl finriven parmesan

Till servering

crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Jag knaperstekte pancettabitar och hade i på slutet. Succé här hemma!

Carola

2024-09-19

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl crème fraiche.
Energi1707 KJ / 408 kCal
Fett21 g
Salt3.3 g
Kolhydrater33 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Portabellopasta med spenat och vitlök
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med jordärtskockssås och portabello
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd portabello med oliver, persilja och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga