Ribollita med svamp och grönkål
En rustik italiensk klassiker med en modern twist. Ribollita med svamp och grönkål är en mustig soppa som gratineras med bröd och ost i ugnen. En perfekt rätt för att njuta av med enkla och värmande smaker hela veckan!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja (+ ev extra till servering)
200 g portabellosvamp
1 msk smör
2 msk finhackad rosmarin (2 msk motsvarar ca 1/2 kruka)
1 dl vitt vin
1 liter svampbuljong (vatten och tärningar eller fond)
100 g grönkål
1 förp kokta små vita bönor (à 380 g)
salt
svartpeppar
3 tjocka skivor surdegsbröd
1 dl finriven parmesan
Till servering
crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl crème fraiche.
Energi1707 KJ / 408 kCal
Fett21 g
Salt3.3 g
Kolhydrater33 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Jag knaperstekte pancettabitar och hade i på slutet. Succé här hemma!
Carola
2024-09-19