UNDER 45 MIN | Medel

Stroganoff med kycklingchorizo

Här har du en stroganoff med en twist, då den görs på kycklingchorizo istället för falukorv. Perfekt när de yngre i hushållet vill ha de klassiska rätterna men du är sugen på att testa något lite annorlunda. Smaklig stroganoff önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till grönmixen.
  3. Skala och skiva löken. Skär korven i skivor.
  4. Stek löken och korven i oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och tillsätt paprikapulver, tomatpuré, buljong och crème fraiche. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg grönmixen i kokande saltat vatten och koka ca 3 minuter.
  6. Servera stroganoffen med ris och grönsaker.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och kycklingchorizon.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka gärna av med något starkt, tex cayennpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 förp kycklingkorv gärna chorizo (à 270 g)
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2751 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept