UNDER 30 MIN | Medel

Krämig broccoli- och potatissoppa med korvslantar

Soppa med broccoli och potatis smakar alltid bra. Här blir den extra fyllig och krämig av vispgrädde. Den krämiga soppan gör du snabbt på under en halvtimme, perfekt en vardagskväll när tiden ibland är knapp. Strö korvslantar över soppan precis vid serveringen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär broccolin i bitar och skala och hacka löken. Skala och skär potatisarna i bitar.
  2. Fräs broccoli och lök i hälften av oljan i en stor kastrull tills det får lite färg. Häll ner potatis och buljong och låt koka ca 15 minuter.
  3. Skär korven i slantar och stek dem i resten av oljan i en stekpanna.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Rör ner grädden och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan med korvskivorna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 3 potatisar (à ca 70 g)
  • 3 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 240 g kycklingkorv eller prinskorv
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar